Hoppa till innehåll

Populärt uttryck skrotas efter utredning

Uttrycket ”han som sa det han var det” stämmer bara i 6% av fallen, visar en utredning. – Han som sa det han var det i regel inte, skriver utredarna i ett pressmeddelande och föreslår att uttrycket läggs ner med omedelbar verkan. Den oväntat höga felprocenten överraskade utredarna, som även granskat ”den som gapar efter mycket mister ofta hela … Continued

Uttrycket ”han som sa det han var det” stämmer bara i 6% av fallen, visar en utredning.

– Han som sa det han var det i regel inte, skriver utredarna i ett pressmeddelande och föreslår att uttrycket läggs ner med omedelbar verkan.

Han

Den oväntat höga felprocenten överraskade utredarna, som även granskat ”den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket” och ”nä det är en dag i morgon också”.

– Den som gapar efter mycket tillgodogör sig allt oftare en större del av stycket och den tendensen är tydlig. Det har sannolikt med strukturella förändringar av samhället att göra. Men vi avvaktar med reglering av användningen och föreslår bara en lätt modifiering till ”den som gapar efter mycket är oskön”.

Stycket

Uttrycket ”nä det är en dag i morgon också” lämnas oförändrat tills vidare.
– Felmarginalen är bara 0,0034 procent.

morgondag

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.