Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

Alexis Sánchez och ensamheten

Andrev Walden  |  Publicerad 2016-01-07 14:00  |  Lästid: 3 minuter

Arsenals chilenska superstjärna Alexis Sánchez är inte bara en av världens bästa fotbollsspelare – 2015 vald till årets spelare av de engelska fansen – han är också ägare till en av samtidens mest ambitiösa dejtingprofiler på nätet: Alexis Sanchez instagramkonto. Ingen har någonsin manifesterat en desperatare vill du vara min tjej?-aura än den Alexis bygger i de omsorgsfullt tonsatta videoklippen med hundarna Atom och Humber.

View this post on Instagram

??????☀️ good day with atom and humber ??

A post shared by Alexis Sanchez (@alexis_officia1) on

Ibland i enklare produktioner med mer hjärta och färre pixlar…

View this post on Instagram

Buenas noches ?? good night ????

A post shared by Alexis Sanchez (@alexis_officia1) on

…men oftast i lyxförpackade rop på hjälp där Alexis jobbar med stativ och parningsoptimerade ballader som en smartphonegenerationens Michael Bay.


Det är en rörande dokumentation av ombonad ensamhet. Den sortens ensamhet du omedelbart vill komplettera med ditt eget kött. För det här är en välbärgad och vacker ung man med känslorna inom räckhåll. En man som har allt utom en (mänsklig) livskamrat.


Någon som är där när man vaknar på morgonen (och inte luktar hund ur munnen).


Någon som förstår vad man säger när man sett Frost och behöver ventilera.


Någon att ta nyförälskade selfies med (som man kan skicka till mamma och pappa utan att bli dömd för sina val).


Någon att ta långa promenader med (och som har en hand man kan hålla i)...


...och ligga sked med när man kommer hem igen.


Någon att skaffa barn med.


Okej, här någonstans börjar kanske varningsklockorna ringa så det ska nämnas att det finns gott om helt vanliga ensam ung man söker-bilder av Tinderkaraktär inflikade i den här faunan.

sanchez

Men alltid med ensamheten som ett tyst skrik genom källkoden. För även när hans vänner är med är han liksom ändå ensam. På något sätt.


Onödigt misstänksamma själar kan förstås övertolka det där som ett slags självupptagenhet, i synnerhet om man studerar den oförfalskade glädjen i Alexis Sanchez ansikte när han ser den lilla spegelvända versionen av sig själv i mobilens display.

A video posted by Alexis Sanchez (@alexis_officia1) on


Men VEM skulle inte göra det om ens kropp var värd en halv miljard och kunde göra så här.

sanchez_FA

Alexis vill bara ha en livskamrat som förstår honom. Som inte överanalyserar allt. Det är hans enda krav. Och det kan man förstå för Alexis har haft otur med det där. Förrförra flickvännen stormade ut ur hans liv och raderade alla spår av Alexis från sitt instagramkonto bara för att han sms:ade med Miss Chile. Och exflickvännen blev jätteirriterad för att hans kompisar stod i garderoben och filmade när de hade sex.

SEN NÄR FÅR MAN INTE FÅ HA KOMPISAR I GARDEROBEN, undrar Alexis och tänder en brasa. Slår sig ner bakom pianot. Där kan man vädra ut de dåliga tankarna. Och uppdatera sin dejtingprofil på Instagram.

A video posted by Alexis Sanchez (@alexis_officia1) on


Det är bara att bita ihop. Är man för bra för den här världen får man polera fasaden och vänta. Någonstans där ute finns den rätta.

–––––––

Fotnot: Vi ska i god publicistisk anda påminna om att Alexis inte är här och kan försvara sig. Och att han kategoriskt tillbakavisat de besvärande uppgifterna om kompisar i garderoben.

Fotnot II: Unna dig själv en halvtimme i Alexis Sanchez instagramflöde för det finns många starka ögonblick där som inte fick plats här. Men sätt en tidsgräns för det är lätt att förlora sig i den aldrig sinande strömmen av ensamkaraoke, spirituella möten, rörliga technoselfies och hundliv.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:11