Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

Flash: Niklas Svensson lägger ner snyggast-listan efter tio år

Andrev Walden  |  Publicerad 2016-05-30 15:33  |  Lästid: 2 minuter

Det har stormat kring journalisten Kerstin Weigls besynnerligt omoderna mineralpuderkolumn om vice statsminister Isabella Lövin. Jag hoppas fortfarande att det är ett (briljant kamouflerat) experiment som när som helst ska få sin förklaring i en uppföljning men under tiden kan vi glädjas åt Expressenjournalisten Niklas Svenssons oväntade engagemang i frågan.

 

niklas1 niklas2

 

Det här är uppfriskande. I skuggan av Niklas Svenssons årliga “Snyggast i Almedalen”-lista, en rubrik han outtröttligt försvarat i tio års tid, hade många nog odlat en föreställning om att han tycker att det är rimligt med den här sortens recensioner av politiker.

 

 

Att det till och med är lite löjligt att inte gilla dem.

 

 

Att det så att säga bara är kul.

 

 

Men nu har Niklas Svenssons alltså, på tröskeln till årets Almedalsvecka, bestämt sig för att springa ikapp samtiden och skrota listan. Det är åtminstone slutsatsen vi kan unna oss att dra eftersom hans engagemang för orkanen Weigls offer annars skulle kunna uppfattas som opportunt.

Och ett sånt hörn målar man inte in sig i om man är landets största journalist på sociala medier.

Det här måste vi fira!

 

––––

Fotnot: Om man tillämpar generositetsprincipen kan man tänka att “Snyggast i Almedalen”-listan mest är en rubrik som (på traditionellt kvällstidningsmanér) är tänkt att provocera in läsare, i fjol innehöll själva motiveringarna ingen omedelbar sexism, men det bär lite emot att tillämpa den på någon som inte gör det själv.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-05-30 15:39