Annons

Andrev Walden
För Sverige i rumtiden.

Annons
 

En kille med en pinne

Nu har jag sett alla Sagan om ringen-filmerna och alla The Hobbit-filmerna och en fråga har förföljt mig hela vägen. Och jag har tagit mig friheten att klippa ner hela filmserien till en lite kortare remake för att belysa den här frågan.

Annons

3

1B

2

7

6B

8B

7

11

12

13

16

18

Varför trollar Gandalf så lite?! Han är ju trollkarl. Men så fort det blir krig är han mest en kille med en pinne. Lite above average med pinnen men fortfarande bara en kille med en pinne. Jag skulle bli tokig om jag hade en trollkarl med mig som inte ville trolla när vi mötte, säg, en armé med orcher, troll, mammutar och nazgûlar. TOKIG.

Fotnot till vän av fantasyordning: Jag är medveten om att Gandalf opererar under något slags gudomligt kontrakt som förbjuder honom att störa Midgårds ”ekosystem” men Saruman – som undertecknat samma ickespridningsavtal för magi – fuskar ju något alldeles oerhört utan att förlora sina krafter. Vilket Gandalf borde noterat.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar