Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

GÖR DET INTE, ZLATAN!

Andrev Walden  |  Publicerad 2015-08-12 14:44  |  Lästid: 3 minuter

1
 
Varje gång jag ser den där annonsen med Zlatan och vitamindrycksflaskan tänker jag att han inte ser så sugen ut. Den omedelbara känslan är att vi befinner oss i en scen där någon [bakom kameran] bedyrar att man KAN dricka det där. Och att det där är någonting besynnerligt men nyttigt. Kanske björksav. Fast konstigare. Typ ryggmärksvätska. Och i det här ögonblicket har hen bakom kameran precis lyckats övertala Zlatan att göra det. Man kan dricka ryggmärgsvätska, det är supernyttigt! Zlatan är inte helt säker på om han kan lita på sin kompis för kompisen har en dokumenterat sjuk humor men nu har han i alla fall bestämt sig. Eller nästan! Korken har liksom klickat till och lossnat från sitt fixerade innersta läge, men där har Zlatan stannat upp för att leta efter skvallrande tecken i vännens ansikte. Som en ryckning i mungipan. En ryckning skulle räcka.
 
2
 
Det är signalen den här bilden skickar till betraktaren. Man vill bara skrika GÖR DET INTE!
 
Det är naturligtvis inte Zlatans fel. Inte fotografens heller. Zlatan är varken yrkesmodell eller skådespelare, han är bara kung. Det här ansiktet duger. It’s a wrap.
 
Se sugen ut. Det låter som en enkel instruktion men det är inte lätt. Inte om man inte vet hur. Det är lite som när riktiga fotomodeller ska spela gitarr. Fotomodeller kan nästan aldrig spela gitarr. Bara håll den som att du kan spela gitarr säger stylisterna (som i regel inte heller kan spela gitarr) för att de har bestämt att det ska vara gitarr.
 
3
 
Fotomodeller som spelar gitarr är en aldrig sinande källa till skratt. A gift that keeps on giving. I synnerhet om bilden rör på sig.
 
5
 
Det är emellertid inget stort problem för lejonparten av målgruppen kan inte heller spela gitarr. Det ser i princip rimligt ut.
 
Problemet uppstår när modellen inte klarar av att göra saker som ALLA vet EXAKT hur det ser ut när man gör. Som att läsa bok eller bara gå med fötterna.
 
4
 
Eller se sugen ut. Alla vet hur det ser ut när man är sugen. Eller åtminstone hur det KÄNNS när man är sugen.
 
Och det känns inte så här.
 
1
 
GÖR DET INTE!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:12