Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

Konflikthantering för konflikträdda

Andrev Walden  |  Publicerad 2015-07-31 09:31  |  Lästid: 3 minuter

Okynnesscrollade några år av min egen Instagramfeed och noterade ett mönster. Jag har tydligen odlat en talang för att ta konflikter utan att… liksom ta dem. Mest för att jag är konflikträdd. Men samtidigt mån om min rätt att få utkämpa åtminstone några av alla de små krig tillvaron rymmer. Här är några krigslistiga tips från en feg.

7
Om människan du lever med inte kan hyvla ost på ett rimligt sätt (och du redan påpekat detta ett par tusen gånger men inte vill att situationen ska eskalera till *höjt tonläge*) kan tyst diplomati vara effektiv. Du behöver: tändstickor, papper, sax, tid.

12
Om du har en särskilt provocerande kollega (kanske en sån där som håller med chefen om allt) (eller en sån som aldrig håller med chefen) (och du är chefen) som inte kan konfronteras med konventionella medel – badda hens space-tangent med Coca Cola när ingen ser (obviously). Se bara till att du har en time frame för vätskan att torka ostört. Effekten, ett slags eftersläpning för mellanslagsfingret, är alldeles lagom nedbrytande.

3
Om du vill att barnen ska sluta äta någonting de kräver att få äta varje dag, köp såna självhäftande ögon och besjäla halvfabrikatet. Garnera med gripande historia.

9
Om du har en särskilt påfrestande granne (kanske någon i 11:ans port jag vet inte) – programmera om tvättmaskinernas kontrollpaneler till ett särskilt svårt språk (kanske grekiska jag vet inte) strax innan hens tvättid börjar.

8
Om människan du lever med tar dig för given – ringa in en lagom orimlig annons i tidningen, lämna den uppslagen på köksbordet och dra dig tillbaka. Sår uppfriskande oro och förvirring i hushållet. (Varning: kontaktannonser kan så EJ uppfriskande oro.)

4
Om du ser en fågelunge på gatan KAN det finnas en beskyddande mamma i luftrummet. Vilket betyder att DU i princip hittat ditt spiritus familiaris. Slå dig ner på säkert avstånd och varna alla fotgängare utom de med osympatisk aura. En väldigt skör modell för identifiering av fiender, men känslan av att ha ett eget kraftdjur är berusande. Särskilt om man viskar saker som "engage" under tiden.

Fotnot: Samtliga bilder är hämtade från autentiska fall av waldensk konflikthantering. Mitt Instagramkonto hittar du här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 15:56