Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

Orimlighetsrapporten vecka 46

Andrev Walden  |  Publicerad 2015-11-17 09:37  |  Lästid: 3 minuter
orimlighetsrapportenv46

Samtiden blev inte rimligare den här veckan heller! Den lilla myndigheten som är jag vädjar nu om ökade resurser för registreringen av nya orimligheter. Det måste bli ordning och reda i orimlighetsrapporten.

ORIMLIGAST VECKA 46

7) Zlatan

Precis som förra veckan börjar vi med att smörja sinnena med någonting som var orimligt på rätt sätt. Så att vi orkar resten av rapporten. Och vi vänder oss till samtidens hovleverantör av sånt som är orimligt på rätt sätt: Zlatan Ibrahimovic, som på torsdagen upplyste pressen om att han nu slutfört det som Jeanne d’Arc, Napoleon, Émile Zola och Zinedine Zidane förgäves strävade efter: att sätta Frankrike på världskartan.

zlatan2

6) Floyd Mayweather

För ett otränat öga kan även detta se ut att vara orimligt på rätt sätt. Eftersom man skrattar. Åt den perfekta stormen av politisk inkorrektma. Eller åtminstone åt det märkvärdiga sammanträffandet(?) att Lenin deltar i festen på länk. Men det är inte orimligt på rätt sätt. Det är bara orimligt. Faktiskt.

5) Sverigevänlig vetenskap

Ingen orimlighetsrapport är komplett utan ett sverigedemokratiskt inslag – en uppgörelse som landets tredje största parti ömmar för och partidistrikten levererar nu orimligheter enligt ett slags roterande fikabrödsschema. Vecka 46 var det Vingåkers tur och de lokala sverigevännerna bidrog med lite rasbiologisk matematik på den officiella Facebooksidan.

Vingaker

Om du intresserad av efterspelet (det är du) så har IRM koll på utvecklingen.

4) Bra ljud

Tyska Sennheiser har lanserat ett par hörlurar för 55000 dollar (drygt en halv miljon svenska kronor). Kostnaden kan skava lite så här i höjd med systemkollapsen och undergången och allt vad det är men de kommer i en fin ask också. sennheiser  

3) Korta tankar

Samtiden är ansträngande för den som saknar förmågan att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Och när ett pass tillhörande en syrisk flykting hittades nära en av de döda terroristerna i Paris gick en del mentala säkringar. Mest i de nyfascistiska partiernas undervegetation men även på högre nivå, där korta tankar vädrades från (väldigt) spridda huvuden. Polens EU-minister stängde snabbt dörren för asylsökande och Danskt Folkepartis utrikespolitiska talesman febrade om bomber mot barn (i ett på gränsen till gripande förvirrat försök att låta handlingskraftig) medan Hollywoodstjärnan Rob Lowe gjorde sig till åtlöje på Twitter. Att många flyktingar flyr från just IS glömmer man lätt. Liksom terrorsektens väl dokumenterade hat mot dessa flyktingar – IS har vid åtminstone 12 tillfällen gjort utspel riktade mot flyktingar som lämnar Syrien för Europa och delar rimligen de europeiska nyfascisternas intresse av att odla misstänksamhet mot flyktingarna. Människor som saknar (eller låtsas sakna) förmågan att hålla två tankar i huvudet samtidigt utgör ett växande hot mot vår civilisation så vad gör vi åt problemet? En akut lösning är ju att utbilda personliga assistenter som hjälper särskilt ansträngda medborgare att hålla den ena tanken.

Oh, NOW France closes its borders. #Hollande — Rob Lowe (@RobLowe) 13 november 2015

2) Danmark

Omedelbart efter Sveriges beslut om gränskontroller kallade den danska statsministern till krismöte. Är vår position som nordens pinsammaste land hotad, undrade han. Ingen fara, försäkrade församlingen (på goda grunder) men strax därefter presenterade man för säkerhets skull 34 åtgärdspunkter för att göra landet än mindre attraktivt för människor på flykt. Bland annat den om att polisen ska få muddra flyktingar på värdesaker för att täcka kostnaderna för deras skyddsbehov, enligt tjeckisk modell. Det är så sjukt att bevittna detta EM i oanständighet, hur våra stater – ställda inför den värsta flyktingkatastrofen sen andra världskriget – tävlar i att skrämma bort människor i nöd. Om trenden håller i sig lär det inte dröja länge innan vi ser den här sortens gränsövergångar (som faktiskt inte heller bryter mot internationell rätt så länge du kan ansöka om asyl på krönet):

border

1) Vansinnet som är IS

Det mesta (organiserade) vansinnet i världen är orimligt men begripligt. Alltså: man kan förstå mekanismerna bakom även om man inte tolererar dem. Det gäller även IS (om man läser en bättre artikel i ämnet) men där krävs det att man verkligen anstränger sig för deras vansinne känns liksom inte ens verklighetstroget. Och ibland orkar man inte anstränga sig. Då kan det vara skönt att John Oliver finns.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:12