Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

Orimlighetsrapporten vecka 47

Andrev Walden  |  Publicerad 2015-11-25 00:18  |  Lästid: 3 minuter
orimlighetsrapporten47

Orimlighetsverket manar till fortsatt olugn, samtiden har inte återhämtat sig.

ORIMLIGAST VECKA 47

5) Hår på mat

Finns bara en sak som är obehagligare än hår på mat och det är hår i mun. Eller hår i hals, om man ska dra obehagligheten till sin spets. Hår i hals, så där så att man känner hur det rör sig i strupen när man drar i hårstråt (som hamnat i munnen eftersom det var på maten). Det är det direkta orsakssambandet mellan hår i mat och hår i hals som gör bilden av hår på mat så skakande. Därför får hår aldrig hamna på mat när man gör trivsel-tv. Och det hjälper inte om håret kommer från någon man älskar. Som Lotta Lundgren eller Erik Haag. HÅR FÅR ALDRIG VARA PÅ MAT.

2

4) Oatly

Efter förlusten i marknadsdomstolen fick Oatlys presschef chansen att klä sin känsla för proportioner i ord. Och hon tog den.

Trodde att jag var en dålig förlorare... pic.twitter.com/I8YvzQyfKY

— Emma Frans (@DrEmmaFrans) 20 november 2015

(Citatet är inte så orimligt som det låter om du orkar läsa artikeln och följa resonemanget, men det vore förstås väldigt omodernt av dig.)

3) Daily Mail

Varje gång man drar linjer mellan tonläget mot judar under mellankrigstiden och det samtida tonläget mot muslimer blir man kallad "alarmist". Det är en effektiv härskarteknik för att förlöjliga människor som befarar att vi kanske inte alls lärt oss så mycket av historien. För en statusuppdatering kring det aktuella glidningsläget – se denna samtidskommentar från Englands näst största dagstidning, konservativa Daily Mail (eller tryck här om du behöver se det på deras egen sajt innan du tror på att de faktiskt publicerat detta) (och inte dragit tillbaka det).

dailymail

2) Solsidan

Ett Solsidan-avsnitt är 28 minuter långt. Minus en reklampaus på sju minuter. Och några scener som tangerar ett slags dramatiserat TV-Shop. Att Solsidan produktplacerar friskt är ingenting nytt, men det når emellanåt en nivå där man liksom kan känna skådespelarnas självhat stråla hela vägen fram till tv-soffan.

1) Religionsröntgen

Skelettröntgen av barn utmanas nu plötsligt som det mest rättsosäkra påhittet i västvärldens kapplöpning mot oanständigheten – av amerikanska republikaner (med backning av en viss tidningsman från Mordor, Australien). Redan dagen efter Parisattackerna luftade presidentkandidaten Ted Cruz idén om att gallra ut kristna flyktingar och konkurrenten Jeb Bush plockade snabbt upp stafettpinnen även om den luktade lite bajs. Problemet (bortsett från den fundamentala haveriet att värdera människoliv efter tro): en sådan gallring kräver något slags religionsröntgen. Eller hur testerna nu skulle gå till? Vilket genast blev svettigt för de som skjutit populism från höften. (Notera gärna det helt obetalbara "yes, please explain"-leendet på reportern till höger om Jeb Bush.)

This is FUCKING INSANE. @JebBush again doubling down saying refugees must "prove they are Christian." Horrific. pic.twitter.com/8wrrBG7UIR

— Shaun King (@ShaunKing) 17 november 2015

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:12