Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

Orimlighetsrapporten vecka 49

Andrev Walden  |  Publicerad 2015-12-09 01:18  |  Lästid: 2 minuter
495

Pga underbemanning på den lilla myndigheten som är jag blev veckans rapport någon dag försenad men full orimlighetsgaranti gäller ändå. Förstås.

ORIMLIGAST VECKA 49:

5) Det resande folket

I ett fängslande SvD-reportage ifrågasätter Danderyds moderata kommunalråd Olle Reichenberg, uppvuxen i Djursholm, uppgifterna om att barn från Djursholm är så isolerade att de måste tränas i att åka buss och tunnelbana innan de slutligen släpps ut i verkligheten (och “blir storögda” eftersom de inte sett “mörkhyade och tiggare”). Resultatet: ett citat som är så Solsidan-Fredde (och även lite roliga tanten i Downton Abbey) att man bara måste älska det. Det är ju PRECIS så här man vill att moderater ska vara. TYDLIGA karaktärer. (Det här är nästan orimligt på rätt sätt!)

493

4) Tyckonomisk kollaps

Chefredaktören tog snabbt ner artikeln och bad om ursäkt för formuleringarna men personen som publicerade denna (förmodat) ofrivilliga ironi över tyckonomins tillstånd har knappast klättrat in genom ett fönster och kapat en dator. Så innan vi släpper det här måste vi ändå ställa frågan: hade detta "allvarliga fel" kunnat begås på någon annan redaktion än Nyheter 24? Det är förresten bara fyra veckor sen sajten senast figurerade i orimlighetsrapporten.

Men skäms för i helvete. Vad är det för jävla fråga? pic.twitter.com/xSelCJ6v3k

— Johan Wicklén (@johanwicklen) 1 december 2015

Nyheter24 visar alltså film på en lastbilschaufför som försöker döda flyktingar. Och sedan undrar de: pic.twitter.com/LmB2g0RVr9 — Jack Werner (@kwasbeb) 1 december 2015

3) Vänsterstämplandet

Att håna jurister som pratar om asylrätt och rättssäkerhet (för flyktingar) och avfärda dem som "vänster" har varit en av höstens härskartekniska trender från stäng era hjärtan-högern. Och nu ser vi eventuellt den naturliga fortsättningen: samma strategi riktad mot människor som påpekar att det går bra för Sverige. Trendmarkör vecka 49: när moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali avfärdade liberalerna Peter Wolodarski och Alex Voronov som "socialister" (i kölvattnet på Wolodarskis ledare om goda tillväxtsiffror från SCB). Inte alldeles rimligt.

2) Det självspelande pianot

Man kan skratta åt att Jimmie Åkesson bildar nationalromantisk supergrupp och att musikerna har *tufft dansband*-aura och att singeln släpps på Karl XII:s dödsdag (fast någonstans där börjar väl skrattet fastna i halsen). Men man får inte missa den gömda poängen här: vad säger det om utvecklingen i ett land när ledaren för det ultranationalistiska partiet känner att han kan ta ett steg tillbaka och satsa på musiken?

491

(Från "Bedårande barns" officiella FB-sida.)

1) En perfekt storm av orimlighet

När orimlighetsverket rekryterar samtidsanalytiker måste de nyanställda hädanefter läsa en manual som kretsar kring denna referenshändelse. Det finns helt enkelt inget enklare sätt att förklara innebörden av orimlighet än scenen där en PREDIKANT står i en KYRKA och berättar för barnen att TOMTEN ÄR PÅHITTAD.

@AndrevWalden Bubblare till nästa veckas orimlighetsrapport? pic.twitter.com/0qciyvR0DF — olof hennig (@ohennig) 1 december 2015

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:11