Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

Orimlighetsrapporten vecka 51

Andrev Walden  |  Publicerad 2015-12-21 01:51  |  Lästid: 3 minuter
orimlighetsrapporten51

Fjärde kvartalets statistiskt säkerställda ökning av orimligheter håller i sig efter ännu en punktinsats från Sverigedemokraterna. Men vi börjar i Mariestad.

Orimligast vecka 51:

5) Den där rubriken

Vi börjar med någonting som var orimligt på rätt sätt (så att ni orkar ta in resten av rapporten). En positivt laddad orimlighet hittar vi i Mariestads-Tidningen som toppade fredagens etta med en rubrik som i sin befängda enkelhet förvandlades till en briljant samtidskommentar.

Årets rubrik? pic.twitter.com/5blodDlXu1

— Erika Karlénius (@ErikaKarl) 18 december 2015

 

4) Den där frisparken

Jag tror faktiskt att vi behöver ytterligare någonting som var orimligt på rätt sätt för det kommer snart ganska krävande orimligheter. Vi tar Northamptons frisparksvariant mot Luton i engelska League Two.

Northampton Town with the perfect free-kick routine! pic.twitter.com/uwG6NnKC3Q — BreatheSport (@BreatheSport) 18 december 2015

3) Traumajouren

Om barnen inte varit snälla i år kan du beställa ett trauma från Expressen, som helt gratis hemsöker ert julfirande med tomte + geting.

expressen2

Orimligt? Hold on, det orimligaste med detta erbjudande – julmysets själva antimateria – uppenbarar sig först när man läser artikeln (som ändå delats av tre människor på Facebook) och noterar att "det är inte första gången som denna duo har varit ute i stugorna och spridit julglädje tillsammans". Det har alltså hänt förut – och människor har (följaktligen) nappat på detta erbjudande (eftersom det händer igen). Vilka är ni? Tillhör vi samma art?

sixthsense

2) Overklighetens folk

Du missade knappast veckans orimligaste utrikesnyhet: opinionsundersökningen som visade att 30 procent av de republikanska väljarna vill bomba en plats som inte finns i verkligheten (utan bara i Disneys "Aladdin"). Ett inte lika uppmärksammat (men minst lika orimligt) resultat från samma undersökning: 36 procent av de republikanska väljarna tror på skrönan om att tusentals amerikanska muslimer jublade i New Jersey när tvillingtornen kollapsade. Man kan kanske inte klandra dem, bara en vecka tidigare hävdade ju Donald Trump att han bevittnat detta med egna ögon. (Bland Trumps supportrar var förresten stödet för att bomba kungadömet där Aladdin opererar 45 procent.)

1) Tidsresande flyktingar

I torsdags klev Sverigedemokraternas rättspolitiske talesman Kent Ekeroth upp i riksdagens talarstol och efterlyste drönare mot flyktingar. (Det är förmodligen bara en tidsfråga innan SD – pressade av regeringens hårda linje – vill köpa hajar till Öresundsregionen.) Det orimligaste var emellertid när Ekeroth – kränkt av en "insinuant" Morgan Johansson – förkastade alla samband mellan SD och asylbränderna genom att driva en två minuter lång linje om att det är flyktingarna själva som "tackar Sverige genom att bränna ner de boenden som vi ger dem". Vi lyssnar lite innan vi fortsätter, så att ni inte tror att jag spetsat hans citat för att insinuera något...

Även om man bortser från den rasistiska utgångspunkten – att de bränder som faktiskt startar inne på boendena (det händer) aldrig är olyckor (så där som när svenskar bränner ner sina hem) – måste man ha ett väldigt avslappnat förhållande till rimlighet för att sälja det här resonemanget vintern 2015.

Bara under perioden november-december har åtta asylboenden brunnit (hittills). Sju av dessa åtta boenden var tilltänkta eller färdigställda asylboenden där det fortfarande inte bodde några flyktingar när bränderna startade. Verklighetsbeskrivningen Kent Ekeroth försöker sälja förutsätter alltså att flyktingar reser i tiden i sin iver att bränna ner de boenden "vi ger dem". Om detta stämmer behöver vi inte drönare, vi behöver TIMECOP.

timecop

Om referensen till äventyrs passerade strax över ditt huvud är det här alltså Jean-Claude Van Damme (ja, han som särade på benen för Volvo lastvagnar) i filmen Timecop (1994).

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:11