Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

Pelargonbildsbelåtenheten

Andrev Walden  |  Publicerad 2015-05-29 12:40  |  Lästid: 2 minuter

Jag borde släppa det här. Men det kan jag inte.

expressenkultur

Peter Englund lämnar posten som Svenska akademiens ständige sekreterare och i gårdagens Expressen kunde man på kultursidorna läsa en längre intervju med den nu oständige sekreteraren. Det är en bra intervju. Och en bra bild. Eller en väldigt bra bild. Genial i sin enkelhet. Peter Englund med pelargonen från arbetsrummet han städar ur.

Man gillar den. Tills man börjar få begrepp om hur nöjd Expressens kulturredaktion är med den här bilden.

Hur många män skulle posera med en pelargon? @jensliljestrand hänger med Englund. http://t.co/jUTt3y7m6R pic.twitter.com/1mLXewvkJg

— Karin Olsson (@OlssonKarin) 28 maj 2015

Peter Englund poserar med pelargon och pratar om bakfyllor och pappaledighet! http://t.co/C0EkdLYARf pic.twitter.com/lOOlSktskH

— Björn Barr (@bjorn_barr) 28 maj 2015

Kan inte släppa Peter med pelargonen. http://t.co/C0EkdLYARf pic.twitter.com/mFrd9AInKK

— Björn Barr (@bjorn_barr) 28 maj 2015

Det råder i det här läget en OERHÖRD pelargonbildsbelåtenhet på Expressens kulturredaktion. Och det är inte svårt att föreställa sig hur de svärmar kring en uppslagen tidning på morgonmötet. För att man tycker att *Englund med pelargon* skickar så spännande signaler till betraktaren. Att den liksom SAMMANFATTAR ett liv. Att den här lättskötta, folkhemmiga och kritiskt omärkvärdiga krukväxten förankrar Englund i arbetarklassarvet SAMTIDIGT som den berättar något om kulturmannen, han som ständigt är på drift i sinnevärlden och således saknar närvaron för en mer krävande krukväxt.

I intervjun säger Englund själv att han "inte är en kulturman". Men det är han naturligtvis. Han har ju pelargon.

po

Tillbaka till Expressens kulturredaktion – där man kan anta att pelargonbildsbelåtenheten URARTAR strax efter 11.00 på förmiddagen VARPÅ redaktionsmedlemmerna uppsöker en tatueringsstudio.

Ok det räcker nu.

Jag jobbar för närvarande som redaktör för Breaking News med Filip & Fredrik. Och ungefär så här lät det när jag lanserade "pelargonbildsbelåtenheten på Expressens kulturredaktion" på morgonmötet igår. Jag pratade i uppförsbacke. Filip Hammar intog (liksom lejonparten av redaktionen) en avvaktande position medan Fredrik Wikingsson tyckte att det hade NÅT.

Den sköra idén sorterades in under potentiellt hållbara case att arbeta med inför kvällens sändning men kastades snabbt överbord när geniet Fredrik Söderholm lanserade POLISMANNEN MED SVERIGES RUNDASTE GLASÖGON.

polis

Det har nåt.

(Och jag begriper att "pelargonsbildsbelåtenheten på Expressens kulturredaktion" egentligen inte har nåt, i synnerhet inte i samma rum som POLISMANNEN MED SVERIGES RUNDASTE GLASÖGON, jag ville mest ge er en omständlig inblick i hur mina arbetsdagar ser ut just nu.)

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:12