Hoppa till innehåll

Rymdslottet LIVE: Ett panelsamtal om de riktigt stora frågorna

Hur stor är rymden? Kan vi kröka den? Är vi ensamma? Såna grejer. Jag fick chansen att drabba en handplockad panel av framstående fysiker och astronomer med frågorna som håller mig vaken om natten. Här är (för första gången i mänsklighetens historia) Rymdslottet LIVE! I del 1 angrips tre frågor. 1) Hur stor är rymden? 2) Befinner vi oss i början eller i slutet … Continued

1
Hur stor är rymden? Kan vi kröka den? Är vi ensamma? Såna grejer. Jag fick chansen att drabba en handplockad panel av framstående fysiker och astronomer med frågorna som håller mig vaken om natten. Här är (för första gången i mänsklighetens historia) Rymdslottet LIVE!

logom

I del 1 angrips tre frågor. 1) Hur stor är rymden? 2) Befinner vi oss i början eller i slutet av mänsklighetens historia? 3) Vad är mörk materia? (Det övergripande temat för kvällen var att ställa frågor som ingen kan svara på. Än.)

I del 2 angrips två frågor. 1) Är vi ensamma? 2) Kan vi kröka rymden? (I höjd med den senare förgör Ulf Danielsson NASA-ingenjören Harold White samt mina drömmar. I den ordningen.)

Arrangör: Kulturhuset Stadsteatern (Rymdslottet Live var en del av temadagen Rymden på Kulturhuset Stadsteatern 23 september 2015).

Medverkande:
Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, Uppsala universitet.
Maria Sundin, docent i teoretisk fysik, Göteborgs universitet.
Marie Rådbo, lektor i astronomi, Linköpings universitet.
Peter Linde, docent i astronomi, Lunds universitet.
Moderator: Andrev Walden.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.