Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

SL:s hemliga plan

Andrev Walden  |  Publicerad 2015-03-22 22:52  |  Lästid: < 1 minuter
sl

Snart kostar ett SL-kort 950 kronor. Det kan låta vansinnigt. Som om staden helt släppt greppet om ett av de mest effektiva miljöpolitiska verktyg man har. Men det är inte så vansinnigt. Inte om man vill att du ska ta bilen i stället. Och SL vill att du ska ta bilen. För när miljön havererar måste vi alla flytta ner i tunnlarna. Och vem äger tunnlarna?

Skoja!!! Staden skulle aldrig tänka så långsiktigt.

Allvarligt. Lugn. Det finns ingen evil masterplan för att mörda miljön. Man bara gör det. För att det är enklare än att inte göra det. Och för att alternativet, billigare SL-kort och högre skatt, innehåller ordföljden “högre skatt”. Vilket är jättefarligt. Trots att tunnelbanan och bussarna finns där för alla. Inte bara för de som åker med tunnelbanan och bussarna. En människa som kör bil på Sveavägen har ju liksom nytta av att hundra människor inte gör det. För att de åker 25 meter under Sveavägen. Och skulle människan i bilen till äventyrs kliva ur bilen och ta en nypa ofiltrerad luft eller kanske till och med stå och duga under ozonskiktet en stund: då blir lokaltrafikens vinstfördelning väldigt demokratisk.

Så varför ska inte kostnaden vara det?

Och även en 200 år gammal moderat som kör typ pansarvagn till jobbet borde begripa det här argumentet: dyrare SL-kort kan orsaka cyklar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:12