Andrev

Andrev

Andrev

Andrev Walden

Vi har fått Will Ferrell som statsminister!

Andrev Walden  |  Publicerad 2015-08-18 11:42  |  Lästid: 2 minuter

ferrelllofven
 
Malmö har under en tid skakats av handgranatsvåld och i fredags drog statsminister Stefan Löfven slutligen efter andan och ADRESSERADE utvecklingen. Liksom för att visa handlingskraft och stilla den oro många medborgare känner inför landets snabbt ökande våldsbrottslighet. Som inte alls ökar (vi återkommer till det) men många TROR i alla fall att den gör det. Så här finns en oro att stilla.
 
lofven1
 
Vet inte riktigt varför de där citaten är så roliga. Men det är de i alla fall. Kanske handlar det om den kritiska bristen på innehåll (han säger ju ingenting!). Eller det överlastade löftet (“vi ska ta bort handgranater, och vapen överhuvudtaget”). Eller bara den omedelbara inre bilden av ministrar och tjänstemän som kliver ner på gatan och tar bort handgranaterna (“och vapen överhuvudtaget”). Jag vet inte.
 
Det vilar i alla fall något Will Ferrellskt över den här intervjun.
 
lofven2
 
Will Ferrell pratade en gång om hemligheten bakom alla (eller åtminstone lejonparten av) sina karaktärer. Jag minns inte ordagrant men det var någonting om att humor är en person som säger det absolut självklara som om det var något ingen annan tänkt på.
 
giphy
 
Det kanske är det som är det roliga med Löfvens sätt att adressera den här frågan (och en del andra frågor). Den kliniska bristen på abstrakta kvalitéer. Lite som när Annie Lööf avslöjade att kriminalitet är olagligt.
 

Ord som liksom trillar ut ur munnen medan hjärnan famlar efter någonting riktigt att säga.
 
Men hur var det nu med brottsligheten. Ökar den? Nej, den gör ju inte det. Det är besynnerligt nog en av samtidens bäst bevarade hemligheter. Du lever just nu i den tryggaste perioden någonsin i Sverige. Men det finns de som vill att du ska TRO att den ökar eftersom det är viktigt för deras politiska agenda. Om du vill veta mer om detta (det vill du) har Staffan Landin (Gapminder) gjort en rätt häpnadsväckande genomgång som du hittar här.
 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:12